18 april 2009

Urspårat med felsägning...

Hur det blir ibland när man säger fel och vad man kan (ur)spåra iväg... Vi sitter vid frukostbordet och äter och småpratar om ditt och datt. Så tar jag fram flaskan med linolja. Inte för att det är gott men för att det ska vara nyttigt, speciellt när man äter för lite fisk, som vi tyvärr gör...
Linoljan innehåller mycket omega-3, vilket ska vara bra för bl.a. hjärna och hjärta och blodkärl. Men det är inte gott. Smaken och lukten för en tillbaka, varje gång, till barndomen och vissa konstnärliga utövningar. Om ni någon gång har gjort en "painting by numbers" och kommer ihåg de små färgkopparna med färg i, så kanske ni kan hitta lukten någonstans i ert minnesarkiv, för så är smaken... Varje gång man tar sin lilla hutt med linolja, tänker man att man står där och dricker upp sin färg till tavlan och någon siffra kommer att bli omålad.

Nåväl, tillbaka till samtalet. Vi kom att prata om fiskleverolja eller tran, som min norska fru fick som liten och att det kanske var ett alternativ. Så prata vi om varför och om det bara är tradition bakom och att, bara för att föräldrarna fick och genomled det, så ska även deras barn ha det... Men det var nog nyttigt ändå kom vi fram till, precis som (här kommer felsägningen som spåra ur) ADHD-droppar... !?!

Efter lite skrattande åt det så såg jag följande fråge-senario;
- "Varför är du så stilla och lugn då?"
- "Jag fick inte ADHD-droppar som liten."

Knas, knas...


Småskrattar i livet/ F.

2 kommentarer:

Mette J sa...

hi hi hi! Det blev lite fel, men det bjuder jag på för då får man skratta och det är också sååå nyttigt!
M.

Mette J sa...

400 besökare! Whooohooo! Grattis!!
Fick skriva ordet shail som ordverifiering vilket betyder liv på hebreiska! Det måste betyda nått?!
M