19 april 2009

Nya odlingslådor...

Jaha, då har det som gick ner i jorden som frön redan börjat skjuta upp... Det som vi saknat är en bra plats att sätta ner det, då vi inte har någon riktigt bra och naturlig plats runt huset. Därför bestämde jag mig för att göra 2 odlingslådor.
En för trädgårdsväxter, som gräslök och basilika och lite annat och den andra för lite större grönsaker, som tomat, majs, salladslök och sallad...

Sagt och gjort, så vi åkte iväg till en bygghandel och inhandla lite "tryckt" virke.

En del har ju funderingar med att ha tryckimpregnerat virke i odlingslådor, så vi tänkte lösa det med att sätta en enkel pressenning på insidan, även om det är mycket mindre kemikalier nu i tryckt virke.

Väl hemma så var det bara att börja mäta upp och såga till...


Konstruktionen blir en enkel modell och allt som allt, med en egenpåkommen "snigelstoppare" av överbleck, gick det på ca. 575,- Då är den ena lådan 110 x 60 och den andra 220 x 80...



Arbetet påbörjades i lördags eftermiddag och blev avbrutet för lite familjemys och Robinson och sen var det mörkt ute. Det blev lite även idag, på sena eftermiddagen, eftersom söndag är vilodag och tid för familj och vänner. Men det blev lite skruvande innan det blev stopp för dagen, då dotter med man kom på besök och det blev sällskapsspel... =)

Men, men, i morgon får jag hoppas att de blir klara, då det var lite knep och knåp för att få till bläcken...


Snickrar på i livet/ F.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh...en man i skickarbyxor! ;P