11 mars 2009

Tankeställare forts...

Jaha, här kommer då...

Del 2.
Men om jag nu ska grunda mitt resonemang på något, så börjar jag så här:
- Vi lever i en värld styrd av lagar och regler, synliga och osynliga. Det är bara att fråga vilken matematiker eller fysiker som helst om detta så kommer de att bekräfta att det är så. Antingen har dessa lagar kommit dit av en slump eller så är det "någon" som satt dit dem. Låt oss nu utgå från att denne "någon" är Gud och det är hans lagar och regler som gäller.

Mänskligheten har alltid, så långt bak i historien som man verkligen kan se, haft en tro till något större, något som styr tillvaron, en eller flera gudar. De har haft och följt regler som på något sätt har förmedlats till dem från de högre makterna. Gudsmedvetenheten har funnits där från begynnelsen.

Om vi nu följer bibeln, så är det Guds jord vi lever på. 1 Mos. 2:2 "På sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt skapelseverk. Han vilade på sjunde dagen från hela det verk som han hade gjort." Det fans lagar och regler från början om vad man fick göra och inte och människan hade fått det viktigaste man kan få, den fria viljan. (Bara det är ett intressant ämne i sig.)

Så, hans jord, hans regler...

fortsättning följer.


Tänker vidare i livet/ F.

Inga kommentarer: