26 mars 2009

Mer än en Gud...

I en kortare artikel i tidningen Dagen, vilken i sin tur är hämtad från DN, så står det så här i rubriken på Dagen.se:
"Piloten bad till Gud i stället för att nödlanda."
Det jag först och främst tänker på är hur man vinklar artikeln, och då i en tidning som har kristna rötter. Denna artikel var ju först från DN och där löd rubriken så här: "Piloten bad i stället för att nödlanda."

Om man "styckar" upp rubrik och artikel lite, så kanske ni förstår vad jag menar.

Först och främst är det ju så här, det finns mer än en religion i världen. Eftersom det är så, så har inte heller alla religioner samma Gud... (Det är just därför det finns flera religioner.) Personligen tror jag att det kan ha olika resultat, beroende på till vilken Gud man ber. I det här fallet var det till Allah som piloten bad. Frågan är då, vågar inte tidningar skriva vilken Gud?

Men det är en del i artikeln som inte verkar stämma överrens med verkligheten heller. Så här står det i ett stycke ur artikeln:
"En felaktig bränslemätare hade gjort att piloterna tankat för lite bränsle. (RÄTT) När motorerna stannade drabbades den tunisiske piloten av panik, (FEL) och i den svarta lådan har man hittat ljudupptagningar på när piloten och andrepiloten ber högt i cockpit, (FEL) i stället för att försöka nödlanda planet på en flygplats på norra Sicilien. Av de 34 personerna ombord överlevde 23 kraschen i vattnet. (RÄTT)"

Ni kan själva bedöma hur panikslagna piloterna var genom att lyssna på ljudupptagningen från cockpit och hur högljutt de ber...



Det mesta tyder på att de faktiskt inte kunde glidflyga till en närliggande flygplats utan valde att nödlanda på vattnet nära några båtar som de såg för att snabbare kunna bli undsatta. För mig verkar det i alla fall att de var aktiva och gjorde sitt bästa och satt inte bara i cockpit och skrek böner, vilket man nästan får uppfattningen av, av artikeln.

Rätt ska vara rätt. Hoppas bara att de omprövar sitt Gudsval... ;)


För sanning i livet/ F.

Inga kommentarer: