28 februari 2009

Sekulariserad press reagerar...

Vad ska man säga, när t.o.m. sekulariserad press reagerar hur det är på TV nu för tiden... Det är inte berömmelse, utan snarare en reflektion hur långt, eller snarare lågt, det har gått. Tidningen Metro, i sin nätupplaga, har en artikel om "Nu har alla sex i din TV".
Journalisten Klas Ekman skriver i sin underrubrik "Gränsen för hur mycket sex vi mäktar med att se i tv har sannerligen förskjutits. Har den kanske nått sin peak?".

Man kan inte låta bli att tänka på ett ytterligare tidens tecken när man läser artikeln om vad som skildras i vissa serier som bl.a. går på SVT.

"På samma sätt var det på Lots tid"
, står det i bibeln, i Lukasevangeliet, när Jesus berättar hur det kommer att vara innan han kommer tillbaka.

Att Lot levde i Sodom är ju känt och vad den staden är känd för vet så gott som varenda människa i västvärlden, kristen eller ej.
En av huvudpersonerna, i en av tv-serierna, har sex med en mor och en dotter samtidigt, och en annan karaktär, som hemmafru, med en vana att vara otrogen med familjens hund!?!
Skaparen av tv-serien, Ryan Murphy, som i en intervju 2004 sa att han hoppats göra det möjligt att visa en grov sexscen och att det ska bli hans arv. (Vilket arv att lämna efter sig...) Den gränsen har han förstås redan passerat med råge sedan dess.

- "It's a sick world"


Illa berörd i livet/ F.

Inga kommentarer: